Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Nowy user

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Zwracam sie do Was z pytaniem jak zrobić nowego usera do plików serwerowych (ftp), który bedzie miał poniekąd te same prawa co root bo szukałem, szukałem ale nic nie znalazłem (jeżeli macie mozecie zapodac link do TUT'ka, bo być może przeoczyłem).

Do bazy też możecie zarzucic linkiem (wiem że sa ale chodzi mi jak dodać usera z poziomu konsoli).

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano

Szukałeś, szukałeś. Ta już to widzę. Wpisz sobie w google handbook freeBSD i poczytaj. Tam wszystko pisze :) Nie mam zamiaru kolejny raz dawać gotowca. To jest właśnie to forum, gdzie każdy leci z byle jakim problemem i napisze ze szukał i nie znalazł bo najlepiej jest tak napisać i gotowca dostać... Nie ma :) Poczytaj handbook. A tak w ogóle... Po co ci user z takimi samymi prawami jak root??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...